Sunday, July 11, 2010

Hello dan Goodbye.

sekarang dah pukul 2.56 pagi. 4 minit lagi nak pukul 3. Sekarang tengah kemas barang untuk STE esok. STE tu pe? Secara ringkasnya, STE(Soaring the Eagle) tu adalah satu program khas unutk Scholar Petronas untuk membina peribadi para scholar ntuk jadi lebih baik kot. Hahaha, serius tak tau apa tujuan dia tapi rasanya yg tu kot. haha.

Anyway, tengah kemas2 baju neh. Almari baru nak smpai Isnin nanti, tapi ak takde plak so kena wat kerja2 mengemas/ menyelongkar/ merompak? almari dan mngeluarkan segala isi yg dah tak tersusun langsung sejak masuk Uni. Yerla saper la yg rajin sgt nak kemas, time balik jer mana sempat, enjoy, keluar, online mmg takde masa langsung nak kemas almari. Nasib baik ada Mama yg rajin mengemas dan kadang2 usha gak la Almari tu.

Okay dah lari tajuk, ok jom balik kepada tajuk balik shall we?




*****




Hello, kira kira 7 hari dan satu tahun seblum hari ni, cube teka hari apa? Teka lagi. Bukan. Apa dia? Haaa. betul la tu. Hari bermulanya kehidupan di UTP. 30 May 2009. Mula menjejakkan kaki ke UTP. sebelum ni sumpah tak pernah dengar nama UTP until ada kawan ajak hntr borang. Since UTP ada mekanikal engineering yg offer automotive specialisation bila kt Undergrad nnti, terus hantar borang applikasi. Alhamdullilah dapat :) walaupun x dapat Oversea. huhuhu.

Masa first week kt UTP macam biasalah, kena Orientasi. Unlike orientasi kat sekolah which is amat boring, orientasi kat sini agak bes cuma penat gler babang. Tapi bila dah jadi facee untuk budak budak MAY 10, baru tau, jadi Facee berkali2 lagi penat!

Anyway, bila result final sem keluar ramailah yg happy tapi ada jugak yg x de rezeki, pastu ada jugak yg kena wat supplimentary exam, bukan repeat paper yg kata sesetengah orang. Pastu tunggu, tunggu, berita akhirnya keluar. Ramai yg nak keluar dari UTP. Antara sebab, x cukup pointer ntuk secure scholar, kena repeat paper tapi kena tunggu agak lama untuk ulang balik, mmbazir masa kot, ada yg mmg nak keluar tak tahan duk UTP(yg ni tak tau betul ke tak, reka je ;p)


Rasanya baru semalam keteorng enjoy kt program foundateam. buat2 pyramid pastu kena melalui sungai invisible yg ada buaya dan Shouq dengan malangnya dah terkorban. hahaha. Pastu rasa mcam semalam je korang smua masuk Trimester Carnival. Tengok korang men bola baling. Tengok orang main badminton smpai injured. Tengok futsal sampai ada orang kena Tumbuk. Ouch! ;) Pastu ada tarik tali, gambar smua ada kat aku lagi :) Pastu finally ada Dinner. Rasa mcam semalam je kan?


Rasanya walaupun cuma setahun tapi rasanya dah byk yg kteorang lalui. Jap nak usha folder photo, hmm... Convofair, foundateam, DTE, Euphonious, Trimester Carnival, outdoor carnival, IRC carnival. Rasa mcam semalam.

Kepada yg nak/ terpaksa keluar dari UTP tu (kakjah, muniras, syafiq rapidshare, nabil n izzati ) ak harap korang lebih berjaya lepas ni. Mungkin korang x ditakdirkan graduate dri UTP tapi maybe korang akan jadi lagi successful dari kiteorang yg kt UTP ni perhaps? Apa pun ak doakan korang berjaya, dan smua ni ada hikmahnya. Mungkin korang rase sedih tapi takpe, facebook ada, number ada, blog ada, kalau rindu leh contact. Jangan bila da belajar kt tempat lain lupa kawan lama sudahla enn. Neway all the BEST!

sekarang dah pukul 3.18. Process mengemas belum siap lagi, tengok ak sanggup tulis blog panjang2 dari wat kerja lagi penting. Korang patut berbangga. HAHAHA. okay dah cukup.



Rasanya yg masih stay tu, mungkin Bye bye kat korang lambat lagi rasanya, cuma ada ucapan Nice to see you again! Jumpe next sem yaw! Jom enjoy hidup sebagai Undergrad :)



p/s: it's sad to know people are leaving. May 09 batch won't be the same. Even with the matriculation students :/
p/s: Got To Go! Unfinished works ahead!

4 comments:

  1. aah :( takan same. rindu ow batch may09. haihh. ug nty mst dah lain gilaa.

    ReplyDelete
  2. Dropping here..Very nice friend..My special for u.. Check it Out!

    ReplyDelete
  3. aku sebak baca benda ni
    macam esok dah graduate nak ready baling topi kat CH
    huhu

    kh, nanti bila kita dah graduate, aku nak beli gambar2 yang kau ambik tu ea. kalau kau nak jual lar.
    memories :)

    ReplyDelete
  4. aina: lain. maybe lgi best or kurang best??
    nadia: hahaha. free pon leh bagi. lgipon gmbr korang gak yg ada(kot?)

    ReplyDelete